...joka piti ottaa luettavaksi. Lähinnä W.I.T.C.H.-sarjan tekijänä tunnettu tanskalainen Lene Kaaberböl on aloittanut uuden, keskiaikaiseen fantasiamaailmaan sijoittuvan sarjan "Katrionan tarina". Sen aloitusosa Hopeahevonen (Otava, 2008) on suhteellisen tyypillinen fantasiasarjan aloitusosa: tutustutaan päähenkilöön, kuullaan hänen ns. rankasta elämästään ja seurataan häntä matkalla vielä vaikeampiin olosuhteisiin.

Katrionan äiti omistaa majatalon, johon eräänä päivänä saapuu arpinen nainen, joka ratsastaa hopeisella hevosella. Katrionaa kiehtoo salaperäinen nainen, joka elää miesten tapaan vapaana maailmaa kiertäen. Nainen on bredinari, oikeutta jakava viestinviejä, ja tämän selville saatuaan myös Katriona tietää, mitä elämältään haluaa. Paha kyllä äidillä on hänen varalleen aivan erilaisia suunnitelmia...

"Vaikeuksien kautta voittoon" -tematiikan lisäksi kirja ottaa kantaa myös naisten ja miesten oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä sitä kautta myös tasa-arvokysymyksiin. Toinen osa odottaa jo yöpöydällä, ehkä sekin tulee luettua.