...näinhän sitä Holmesin väitetään aina sanovan. Enpä ole noita Doylen kertomuksia lähestulkoonkaan kaikkia lukenut, mutta yhtäkkiseltään en nyt kyllä muista kertaakaan nähneeni moista repliikkiä mestarietsivän sanomana.

No, asiaan. Sherlock Holmesin seikkailuista on kyse myös eilen lukemassani nuortenkirjassa Nuorallatanssijoiden tapaus (Gummerus, 2007). Kirjan on kirjoittanut Tracy Mack, ja se kuuluu sarjaan Sherlock Holmes & Baker Streetin Iskuryhmä. Kyseinen "iskuryhmä" koostuu nuorista katupojista, joita Holmes käyttää apunaan ratkaistessaan arvoituksellisia toimeksiantojaan.

Lontoolaisessa sirkuksessa tapahtuu kolmoismurha - kuuluisa nuorallatanssijaryhmä Satumaiset Zalindat tippuu alas kesken näytöksen, kohtalokkain seurauksin. Poliisin mukaan kyseessä on tapaturma, mutta Sherlock Holmes on toista mieltä. Todistaakseen olevansa oikeassa hän lähettää Baker Streetin Iskuryhmän sirkukseen etsimään johtolankoja. Pojat saavat muun muassa selville, että nuorallatanssijat olivat juuri ennen kuolemaansa olleet yhteydessä salaperäiseen kauppiaaseen ja että Zoloft, sirkuksen veitsenheittäjä, vihasi nuorinta Zalindaksen veljistä. Mitä syvemmälle tapaukseen pojat sukeltavat, sen vaarallisemmaksi tehtävä käy...

 

Kuten sanottu, en ole mikään dekkarifani, mutta tämä kirja kyllä kannatti lukea. Lukekaa tekin.

B415D9C191C11A3F2736A9CCD64EF3C4.png