Maite Carranzan nuortenromaani Susiemon klaani (Tammi, 2009) on uuden kiehtovan Noitien taistelu -trilogian ensimmäinen osa. Vaikka kirja sinänsä on kaavaltaan perusfantasiaa, eteläeurooppalainen näkökulma erottuu mukavasti jenkki- ja brittifantasian joukosta.

"O:n ennustus

Kerran saapuu valittu, joka polveutuu Omista.

Hänen hiuksensa ovat tulta,
hänellä on siivet ja suomuja ihossaan,
kurkustaan kuuluu ulvahdus
ja silmissään hänellä on kuolema.

Hän ratsastaa auringolla
ja kieputtaa kuuta."

Niin kauan kuin he jaksavat muistaa, omar-noitien klaanit ovat väistelleet verenhimoisia odish-noitia ja odottaneet vanhan ennustuksen toteutumista. Ennustuksen mukaan jonakin päivänä saapuu valittu, joka lopettaa sodan vastakkaisten noitaleirien välillä. Ja tähtiasetelmien mukaan tuo hetki on lähellä.

Neljätoistavuotias Anaid-tyttö on elänyt koko elämänsä pienessä Urtin kylässä Pyreneillä, eikä hänellä ole aavistustakaan salaisuuksista, joita hänen sukunsa naiset kantavat sisällään. Vasta kun hänen häikäisevä, punatukkainen Selene-äitinsä katoaa, uskomaton totuus alkaa paljastua Anaidille. Selene on noita, ja hänen uskotaan olevan ennustuksen valittu, joka lopettaa ikiaikaisen sodan omarien ja odishien välillä. Totuuden järkyttämä Anaid lähtee vaaralliselle matkalle kauas kotoa ja alkaa kehittää omia noidankykyjään. Ennen kuin hän voi pelastaa äitinsä, tai edes itsensä, hänen täytyy oppia uimaan kuin delfiini, taistelemaan kuin käärme ja saada haltuunsa myyttinen valtikka...

Tämän luettuaan alkoi oikeasti odottaa seuraavaa osaa.

B415D9C191C11A3F2736A9CCD64EF3C4.png