Tänä viikonloppuna olen taas pitkästä aikaa ehtinyt lukemaan enemmänkin, jopa ihan omaksi huvikseni eikä vaan töitä varten. Jotenkin tuntui siltä, että rakkausromaanit voisi olla mukavaa luettavaa vaihteeksi, siispä niitä tarttui töistä muutama mukaan viikonlopuksi.

Ensin luin Cathy Kellyn uusimman teoksen Rakkauden kielioppi (Gummerus, 2008). Kirjassa kerrotaan limittäin useamman naisen tarinaa siitä, kuinka heitä koetellaan monin tavoin rakkauden takia. Izzie elää hohdokasta elämää New Yorkissa ja sortuu varattuun mieheen, hänen Irlannissa asuva tätinsä Anneliese saa puolestaan tietää, että hänen miehellään on suhde hänen parhaan ystävänsä kanssa. Päälle päätteeksi Izzien isoäiti Lily vaipuu koomaan, ja Izzielle ja Annelieselle selviää, että myös Lilyn elämässä on ollut monia salaisuuksia. Nenäliinakin olisi ollut välillä tarpeen tämän kirjan kanssa...

Toinen rakkausromaani olikin sitten vähän erilainen. Kirsti Ellilän teoksessa Outoa rakkautta (Turbator, 2008) on kuusi novellia, joista kaksi on julkaistu aiemmin Reginassa ja kaksi Portti-lehdessä. Ellilän tarinat osoittavat, että ihmissuhteet ovat vaikeita aina, vaikka rakkautta ja halua rakkauteen olisi miten paljon. Perinteisistä rakkausnovelleista nämä tarinat ovat kuitenkin kaukana, sillä niihin on sulautettu rikoksia, kauhua, fantasiaa ja paikoin tosi makaabereja sävyjä. Ei ehkä meikäläisen suosikkijuttuja, mutta olipahan taas erilainen lukukokemus.