Ohhoh. Vanha vuosi taisi viedä kirjoitusfiilikset mennessään... Mutta nyt niskasta kiinni itseä ja sormet näppäimille!

Annen blogista bongasin mielenkiintoiselta vaikuttavan meemin, ja oitis vonkasin kirjainta itselleni. Sitä odottelemaani E:tä en saanut enkä onneksi Ä:täkään... Minua paiskattiin K-kirjaimella, ja nyt sitten pitäisi tehdä Katsausta Korvien väliin tuon Kirjaimen Kautta. :)

Kirjat. Ehdottomasti ensimmäinen minulle tärkeä asia, ja vielä oikea kirjain! Kirjat ovat kuuluneet elämääni siitä asti kun opin nelivuotiaana lukemaan (tai varmaan jo sitä ennenkin...). Kirjat ovat ihania, parhaat lahjat ovat yleensä kirjoja, ja niitä on meidän huusholliin kertynyt oikeastaan enemmän kuin tarpeeksi.

Kirjasto. Toinen tärkeä asia. Luonnollisesti kirjasto on työpaikkana itselleni tärkeä, mutta jo ennen kirjastossa työskentelemistä kirjasto kuului lempipaikkoihini. Toinen kotini, voisi jopa väittää.

Kirjavinkkaus. Tarvinneeko sanoa enempää? Ilman sitä ei taitaisi tätä blogiakaan olla olemassa.

Koti. Viihdyn kotona erinomaisen hyvin. Kotona saa olla ihan oma itsensä ja tehdä mitä huvittaa. Liiallisuuksiin ei kuitenkaan pidä mennä - kotiäitinä olo ei sopinut minulle pitemmän päälle. Sen ansiosta muuten päädyin kirjastoalalle!

Kerrostalo. Tulee kodista seuraavaksi mieleen... Olen koko ikäni asunut kerrostalossa, ja tulen ilmeisesti asumaan jatkossakin hyvän aikaa. Kerrostalossa tuntuu turvalliselta: naapurit ovat lähellä mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana, useimmiten näkymättömissä ja onneksi yleensä kuulumattomissakin. Apu on kuitenkin tarvittaessa lähellä, vallankin kun taloyhtiössämme on ihan oikeasti talonmies. No, jos joku huono puoli pitää keksiä, niin se on sitten asuminen hissittömän talon ylimmässä kerroksessa. Onneksi noita kerroksia ei ole kolmea enempää.

Kajaani. Kodista jatkumona mainittakoon entinen kotikaupunkini. Siellä asuin elämäni ensimmäiset kahdeksantoista vuotta, sieltä muutin pois vakaana aikomuksena palata takaisin. Varsin pian tuo paluu kuitenkin rajoittui vierailuihin. Tätä nykyä Kajaanin hyvänä puolena osaa arvostaa sen pienuutta - lähestulkoon joka paikkaan saattaa mennä kävellen. Toisaalta taas, tuo pienuus oli yksi suuri syy siihen, miksi sieltä lähdin enkä takaisin palannut.

Koulu. Sydäntä lähellä jo siksi, että työssäni teen yhteistyötä koulujen kanssa, mutta myös siksi että kotoa löytyy enemmän tai vähemmän innokas ekaluokkalainen.

Kalevalakorut. Ihania. Näitä on tullut kerättyä jonkin verran; osan olen saanut lahjaksi, osan taas hankkinut itse joko kultasepänliikkeistä tai Huuto.netistä.

Keräily. Tämä tulikin jo tuossa mainittua... Olen hamsteri. Kerään Kalevalakorujen lisäksi kirjoja, pinssejä, possuja (sekä jääkaappimagneetteina että koriste-esineinä), Harry Potter -legoja (kuulostaa friikiltä...) sekä valitettavasti myös pölyä. Hah.

Karaoke. Laulamisesta olen tykännyt aina, ja karaoke on houkutellut varmaan siitä asti kun se Suomeen rantautui. Kokeilemaan uskaltauduin vasta suht hiljattain, ja ainakin vielä kynnys on korkea ja dopingia vaaditaan aika tavalla. ;)

Karkit. Laskettakoon tähän myös suklaa... Nämä ovat taatusti suurin paheeni.

Muita K-kirjaimella alkavia, minua jollakin tavalla määrittäviä asioita ovat (eivätkä sitten ole missään erityisessä järjestyksessä):
kahvi (elinehto!), kaikenlainen kotkotus/kaakatus/kanamaisuus (ajoittain), kanaruoat (kana on hyvää, syökää kanaa!), kiroilu (valitettavasti...), kuu (kuuhullu lienen), komediat (vaikka tykkään katsoa muunkinlaisia leffoja), kiltteys (jopa liiaksikin), koivu (siitepöly allergisoi välillä pahastikin, mutta tuoksuna ihana!), "kaukokaipuu" (tahtoo matkustaa jonnekin!), kilot (aina liikaa...), kummitusjutut (pelottavan kiinnostavia), Kalevala (edelleen kuulostaa friikiltä...), kynttilät (liekkiin tuijottaminen on hypnoottista, tiesittekö?)... kaipa tätä listaa voisi vielä tästäkin jatkaa, mutta nyt ajatus jo katkeilee.

Jos joku tahtoo kirjaimen, kysyypi vaan rohkeesti :)

B415D9C191C11A3F2736A9CCD64EF3C4.png