Piti ottaa luettavaksi Marja Valkaman Arvi lukee uutiset (Pieni Karhu, 2008) ihan siitä syystä, että se löytyi kirjastomme nuortenosastolta vaikka selkeästi vaikuttaa lastenkirjalta. No, lukemani perusteella kyseessä taitaa olla silkka lipsahdus, niin lastenkirjamainen tämä oli. Kuvaukseksi lainattakoon takakantta:

"Yksitoistavuotiaan Aleksin uusioperheessä ei todellakaan ole tylsää ja hiljaista. Jollei ADHD:stä kärsivä pikkuveli Veli-Valtteri ole äänessä, niin puhumisesta huolehtii kapakasta ostettu papukaija Arvi. Perheen isoäidillä on vaikeuksia muistaa asioita ja isän uusi harrastus, kitaransoitto, vie kaiken hänen vapaa-aikansa.

Aleksin kesäloma saa uuden käänteen, kun hänen kaverinsa Rami kertoo nähneensä kylän kadulla oudon miehen, jota epäilee terroristiksi. Yhdessä pojat kunnostavat metsästä löytämänsä korsun, jonka valtaa hämäräperäinen nuorisojoukko. Aleksin kauhuksi mukana on myös hänen murrosikäinen sisarpuolensa Arwen. Miten metsässä piileksivät pojat selviävät tilanteesta?"

Lastenkirjamaisuutta tukee kirjan piirroskuvitus, josta vastaa Annukka Leppänen.

B415D9C191C11A3F2736A9CCD64EF3C4.png