Niin. Minä siis luen, melkeinpä aina. En edes osaa ajatella, kuinka monta vuotta elämästäni olen lukenut (siis niinkuin lukenut 24/7)... opin nähkääs lukemaan neljävuotiaana, ja siitä lähtien on koko ajan ollut vähintään yksi kirja kesken. Äippä naureskelee vieläkin, että pienenä tyttönä mulla ei koskaan ollut niin kova kiire vessaan etteikö sinne ehtinyt hakea lukemista mukaan. Tätä nykyä moinen tapa on tullut jätettyä menneisyyteen, eikä nenukka nyt ihan aikuisten oikeesti ole koko ajan kiinni kirjassa, mutta... kun lukuputki iskee päälle, saattaa päivässä mennä useampi kirja.

Mutta mitäs minä sitten luen? Oikea vastaus on: melkeistä mitä vaan.
- Mikään fanaattinen dekkarifani en ole, mutta aina joskus joku dekkarikin menettelee.
- Fantasia kiehtoo, mutta "aikuisten fantasian" osalta tuppaa käymään turhankin usein niin, että koen kirjan auttamattoman kuivakaksi tai tylsäksi. Nuorten fantasia uppoaa paremmin.
- Mistä pääsemmekin asiaan... olen lasten- ja varsinkin nuortenkirjallisuuden SUURkuluttaja. Pienemmät aakkoset eivät tässä tapauksessa riitä, ei puhettakaan.
- Jos kaunokirjallisuudesta täytyy yksi genre elikkäs aihepiiri tai oikeammin lajityyppi valita, niin sitten se on historialliset romaanit. Mielellään ripauksella jos toisellakin romantiikkaa. Tai sitten fantasia-aiheita (tyyliin Diana Gabaldonin Muukalaiset-sarja).
- Tietokirjoja tulee luettua tosi vähän... tai no ehkä jotakin työhön liittyvää aina silloin tällöin, mutta ei kovinkaan paljon muuten.

Jos yksi lempikirja olisi pakko nimetä, niin ohhoh. En oikeasti osaa nimetä mitään yhtä tiettyä kirjaa, sillä lukumieltymykseni vaihtelevat välillä tiuhaankin tahtiin. Jos kuitenkin saa valita useamman vaihtoehdon, niin aika kovasti kolahtaneita teoksia ovat esim.:
- Taru sormusten herrasta. Juu, klisee, mutta silti. Se vaan on niin hyvä.
- Harry Potterit. Nimenomaan sarjana, se on kuitenkin aika tiivis kokonaisuus. Pottereista jos joku erityissuosikki on pakko nimetä, niin se on sitten Azkabanin vanki, ihan sen aikaparadoksin takia.
- Itsepiristyskirja (kirj. Bradley Trevor Greive). Niistä kuvista on pakko tulla hyvälle tuulelle.

Voisi noita varmaan luetella pitkänkin rimpsun, mutta jääköön tuota tuonnemmaksi. Ei pidä nyt liikaa tässä innostua ;)

B415D9C191C11A3F2736A9CCD64EF3C4.png